Nieuwsbrief April 2023
Nieuwsbrief April 2023

Nieuwsbrief April 2023

Zaterdag 1 April (geen grap) was het dan zo ver….de opening van Zinnenprikkelend, het 20 jarig jubileum van het Weefhuis in Zaandijk.

Dit keer is het museum helemaal ingericht voor mensen met onder andere een visuele beperking. Je kunt namelijk niet alleen alle kunstwerken bekijken maar je mag ze ook aanraken, beluisteren, ruiken of zelfs proeven. Het is een leuke expositie geworden waar ik super trots op ben dat ik heb mogen deelnemen! De expositie ‘Zinnenprikkelend’ is nog gratis te bezoeken tot en met de Pasen(goede vrijdag gesloten) Kijk voor de openingstijden op; https://hetweefhuis.nl/zinnenprikkelend/

Na deze expositie gaan wij door naar de volgende, namelijk op 6 Mei bij Feaz op de Oostzijde 324 in Zaandam. In een kleinschalig setting, in huiselijke sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee leg ik uit hoe de kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast leg ik uit welke techniek er aan te pas zijn gekomen en welke wol er voor zijn gebuikt is. Mocht je interesse hebben, bent je natuurlijk van harte welkom. De korte lezing begint om 14.00 uur en daarna is Feaz open tot 16.00 uur.  

Viltcafe 

De opzet van het viltcafe is dat het laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk, voor jong en oud. Het viltcafe vind 1x in de maand plaats, altijd de eerste woensdag van de maand in het Blauwe Pand aan de Aris van Broekweg 2 in Zaandam. De inloop begint om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De kosten bedraagt EUR 15,- per persoon. Hiervan mag je gebruik maken van alle spullen die nodig zijn om te vilten zowel nat als droog vilten, uitleg en hulp bij het vilten en gratis koffie/ thee of limonade. Op de dag zelf kun je wol pakketjes kopen waarmee je dan direct aan de slag kan gaan. Denk hierbij aan bloemen vilten, vaasje vilten of bijvoorbeeld dieren. De pakketjes verschillen qua grootte en kosten, de goedkoopste zal rond de EUR 7,50 zijn. Ook mag je zelf wol meenemen om daar zelf mee aan de slag te gaan. Het zou aankomende woensdag de eerste keer zijn, maar helaas door de drukte is dit organisatorisch niet gelukt. Het eerste viltcafe zal plaatsvinden op 3 mei. Je moet je wel opgeven, dat kan via info@ambrosianaturals.nl  

Vogelhuisje vilten in de Fluxus 

Wat een gezellig clubje kinderen, tijdens het vogelhuisje vilten in de Fluxus. Met veel plezier zijn de kinderen aan de slag gegaan met de 3d techniek, het vilten over een mal. En wat een lol, toen zij de ballon erin moesten blazen…de ballon ging het hele lokaal door!

Kunst op Zaterdag bij Feaz 

Tijdens kunst op Zaterdag bij Feaz op de oostzijde 324 in Zaandam, geven zij geregeld verschillende creatieve workshops. Zij nodigen gastdocenten uit die de les daar verzorgt. Ik mocht ook een workshop organiseren en we gingen tijdens deze les een schilderij wolvilten. Het resultaat was weer zeer verrassend en de dames hebben genoten van de gezellige workshop.  

Aangesloten bij Klup 

Sinds kort ben ik aangesloten bij Klup. Dit is een app waar je lid van kan worden voor 50+ ers. Hier krijg je diverse cursussen en andere gezellige uitjes aangeboden met korting. Kijk voor meer informatie op; www.kluppen.nl Ook ik bied diverse vilt cursussen aan met korting via deze site. Dus mocht je lid zijn, kijk dan naar het aanbod van Ambrosia Naturals!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *