Ambrosia Naturals
Ambrosia Naturals

Ambrosia Naturals

Mijn naam is Amber Paans en woonachtig in Zaandam, Noord Holland. Ik ben beeldend kunstenaar, viltdocent en pedagogisch medewerker.   

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met wol en alle mogelijkheden van het vilten. Na veel zelfstudie en het volgen van masterclasses heb ik verschillende technieken van het vilten geleerd. Deze verschillende technieken pas ik toe aan kunstobjecten, art dolls en wanddecoratie. Om mijn passie door te geven en deze eeuwen oude techniek niet te laten vergeten, geef ik diverse viltworkshops voor jong en oud!

In de afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld in het geven van viltworkshops voor kinderen. Door mijn pedagogische achtergrond en veel ervaring met het werken met kinderen, heb ik een methode ontwikkeld zodat het een leerzame, educatieve, maar vooral een super gezellige workshop is worden! Ik geef diverse workshops op basisscholen, middelbare scholen, kinderopvang en ben ik te vinden op braderieën en ambachtsmarkten met mijn mobiele atelier. Voor meer informatie kijk hier! Daarnaast vindt iedere Woensdag het kinderviltatelier plaats in het Blauwe Pand aan de Aris van Broekweg 2 in Zaandam.

Voor volwassenen is het vilt café de maakplaats in Zaandam, dat plaatsvindt in het Blauwe Pand. Iedere Vrijdag is er een vilt café en is voor iedereen geschikt. Of je nu een beginner bent en het leuk vind om kennis te maken met deze ambacht of als je al een gevorderde vilter bent die graag zijn/haar ervaring met andere wilt delen. Tevens kunt u bij mij terecht voor creatieve groepsuitjes, vrijgezellenfeesten of voor kinderfeestjes.

Ook verkoop ik geregeld hand gevilte wandkleden, wanddecoratie en andere objecten op diverse markten.

Daarnaast maak ik ook art dolls en theaterpoppen op aanvraag. Een aantal poppen zijn te zien tijdens de sprookjestuin in Zaandam dat jaarlijks in de herfstvakantie plaatsvind.  

Voor meer informatie of boekingen, stuur dan een mailtje naar info@ambrosianaturals.nl  of stuur een bericht naar 0648084262.

Berichten:

 • Nieuwsbrief Mei 2024 
  De viltworkshops voor volwassenen en kinderen zijn allemaal met groot succes afgerond. Van stenenvilten tot windlichten, prachtige lampions en zelfs eigen ontworpen …
 • Nieuwsbrief Januari 2024
  Met inmiddels 2023 achter ons te hebben gelaten, terug kijkend naar een prachtig mooi jaar… vol schapenwol en creativiteit! Heel veel volwassenen …
 • Nieuwsbrief September 2023
  Na een lange vakantie verheug ik mij weer op het nieuwe seizoen. Tijdens deze weken had ik mooi de tijd om weer …
 • Nieuwsbrief April 2023
  Zaterdag 1 April (geen grap) was het dan zo ver….de opening van Zinnenprikkelend, het 20 jarig jubileum van het Weefhuis in Zaandijk. …
 • Nieuwsbrief januari 2023
  Het is even stil geweest rondom het viltatelier, maar achter de schermen ben ik bezig geweest met onder andere nieuwe workshops te …
 • Kastanjevilten instructies
  Kastanje vilten: Instructies voor het inknippen van de gevilte kastanje.


BTW ID: nl 004040925B55